Integritetspolicy

Här kan du läsa om vår integritetspolicy och vad den innebär för din kundrelation med Lundhags och Brav Sweden AB. Om du har några andra frågor, vänligen kontakta oss.

Lundhags ägs av Bravkoncernen i Norge (www.brav.com) och denna integritetsinformation gäller alla företag inom koncernen Brav.

Vad är GDPR?

EU: s nya sekretessreform, bättre känd som General Data Protection Regulation (GDPR), skapades för att förbättra din datasäkerhet över EU: s gränser i EU och EES-länder. Sekretess är viktigt för oss i Lundhags, och här hittar du information om hur vi arbetar för att följa de nya sekretessreglerna.

En säkrare e-handel för dig som kund

Den nya förordningen blir en del av den norska lagstiftningen och är en extra garanti för att dina personuppgifter behandlas korrekt och i enlighet med lagen. Vi kommer att ha ett större ansvar hos oss för att bearbeta och säkra dina kunddata, samtidigt som vi kan utföra din e-handel på samma sätt som tidigare.

Ditt samtycke

Ditt nuvarande samtycke är fortfarande giltigt. Det nya är att du nu kan välja om du vill ha erbjudanden och nyheter via e-post samt att informationen om ditt samtycke och vad det betyder är aktuell. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke genom att kontakta. Du kan också enkelt avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet genom att följa anvisningarna längst ner i nyhetsbrevet du har fått.

Ansvarig för behandling och tredje part

VD för Brav Norway AS ansvarar generellt för företagets behandling av personuppgifter. För att ge en skräddarsydd shoppingupplevelse för dig använder vi externa partners, men dina personuppgifter är inte på något sätt som standard eller säljs till tredje part. Vi garanterar det. I vår integritetsförklaring kan du läsa mer om vår behandling av personuppgifter.

Privacy Policy

I samband med GDPR har vi anpassat och förenklat vår integritetspolicy. I uttalandet kan du läsa mer om hur vi behandlar din personliga information och vilka typer av information som gäller. I uttalandet anges vilka kunddata du lämnar när du köper från oss, och kontaktpunkterna för informationen internt i vårt system.

Data Protection Officer

Vi har utsett en sekretessombudsmann (DPO), som är anställd i Brav Norway AS. Ombudet är vår interna integritetsrådgivare, som följer upp det faktum att integriteten skyddas och att vi alltid följer reglerna.

Ökad säkerhet för dina kunddata

Det nya direktivet kräver att vi har en fullständig översikt över alla företagets personuppgifter och ställer säkerhetskrav på det. Vid dataöverträdelse, som kan påverka din personliga information, följer vi reglerna för rapporteringsskyldighet som anges i GDPR.

Privacy Policy

Detta sekretessförklaring beskriver hur vi samlar in och behandlar personlig information.

Brav Norway AS, på verkställande direktören, ansvarar för att hantera företagets behandling av personuppgifter. Den registeransvarige har det högsta ansvaret för att all behandling och hantering av personuppgifter är i enlighet med gällande lagstiftning. Det dagliga ansvaret delegeras till vår sekretessombudsmann, även kallad "dataskyddsansvarig". Delegationen täcker endast uppgifterna och inte själva ansvaret.

Brav Norway AS har sin egen integritetsrepresentant, en DPO. Integritetsombudsmannens uppgifter är att ge anställda information och råd om integritetslagstiftning, övervaka efterlevnaden av sekretessförordningen och interna riktlinjer, samt ge råd om integritetsimplikationer och vara kontaktpunkten för registrerade och revisionen.

Behandling av personuppgifter på Lundhags webbshop
Webbredigeraren har det dagliga ansvaret för Brav Norway AS 'behandling av personuppgifter på lundhags.com. Det är valfritt för dig som besöker webbplatsen att tillhandahålla personlig information i samband med tjänster, till exempel att få nyhetsbrev. Grunden för behandlingen är individens samtycke, om inte annat anges.

Evry AS är vår allmänna databehandlare och är leverantör för utveckling och underhåll av vårt ERP-system. Geta AS är vår operativa leverantör och databehandlare för lundhags.com.

Information som samlas in i samband med driften av en webbplats lagras på sina egna servrar som drivs av leverantören. Endast Brav Norway AS, Evry AS och Geta AS har tillgång till den insamlade informationen. Ett separat databehandlingsavtal mellan Brav Norway AS och Evry AS reglerar vilken information leverantören har tillgång till och hur den ska behandlas.

Personuppgifter

För att göra ett köp på lundhags.com behöver vi ditt namn, adress, mobilnummer och e-post.Detta är nödvändigt för att kunna skicka de produkter du har beställt till rätt leveransadress, för att hålla dig uppdaterad med orderrörelserna och kontakta dig vid behov i enlighet med din beställning.

Vi är skyldiga att hålla orderinformation i samband med bokföring, skattehantering och eventuell garanti / returer. Denna historik tas bort efter tio år. Orderinformationen lagras säkert i vår e-handelsplattform såväl som i vårt ERP-system.

Dina rättigheter
Du har rätt att få tillgång till dina personuppgifter som vi har registrerat i enlighet med tillämplig lag. Du kan begära att få denna information när som helst utan kostnad i enlighet med lagen. Normalt kommer du att få den personliga information som du har begärt från oss inom 3-5 arbetsdagar, men observera att det kan ta längre tid under perioder.

Du kan också när som helst be oss ta bort eller ändra din personliga information under förutsättning att vi inte har någon skyldighet att hålla den i enlighet med tillämplig lag eller andra skyldigheter vi har.

Information måste lämnas / överföras på ett säkert sätt. Om du skickar begäran elektroniskt (t.ex. via e-post eller chat), och om du inte begär något annat, ska informationen tillhandahållas i en normal elektronisk form.

Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke genom att kontakta oss eller genom att använda informationen längst ner i det nyhetsbrev vi skickar ut.

Du har rätt att överklaga till Datatilsynet om du finner att dina personuppgifter inte behandlas i enlighet med detta uttalande.

Om du har upplevt något som du tror är ett brott mot bestämmelserna från Brav Norway AS, kan du klaga genom att skicka en skriftlig begäran till eller i brevform till följande adress:

Lundhags / Brav Norway AS, Blåswixvegen 5, 2624 Lillehammer

Notera korrespondensen med "GDPR".

Om du fortfarande känner att du inte har fått ett tillräckligt bra svar från oss, kan du klaga till Danska Dataskyddsverket genom att skicka ett brev till Danska Dataskyddsbyrån, Box 8177, 0034 Oslo. Datatillsynen kommer då att överväga om man ska fortsätta ärendet.

Lagring av personuppgifter
Bokföringslagen kräver att vi lagrar transaktionsdata i 5 år, men för att säkerställa kundernas rättigheter i samband med garanti och fordringar enligt konsumentköpslagen och köplagens försäljningsvillkor lagrar vi inköpshistorik under 10 år.

Säkra personuppgifter
Vi har god praxis för att säkerställa att obehöriga inte har tillgång till dina personuppgifter och att databehandling utförs i enlighet med kraven i gällande lagstiftning. Alla sidor på lundhags.com är krypterade (CloudFlare Inc ECC CA-2, SHA256RSA). Vårt ERP-system är också säkrat med kryptering (Microsoft IT TLS CA 2, SHA256RSA).

Du kan vara säker på att vi lagrar din personliga information säkert.

Leverans av varor
Vi samarbetar med PostNord, UPS, Schenker, DHL och Posten / Bring för transport av varor och vi tillhandahåller personlig information som är nödvändig för att de ska kunna leverera varorna till dig. Informationen som delas med transportörerna är namn, adress och telefonnummer. Informationen raderas från transportörerna inom 36 månader, såvida inte den nuvarande lagstiftningen anger något annat.

betalningslösningar
Av säkerhetsskäl lagrar vi historik som innehåller IP-adressen från vilken vi tar emot order. Betalningsinformation på Brav Norway AS är: IP-adress, namn, adress, e-post och mobilnummer. Denna information lagras säkert hos Klarna, som är vår partner för betalning.

Alla system som behandlar personuppgifter relaterade till betalning av beställningar är strikt begränsade till anställda som utför nödvändiga uppgifter relaterade till beställningen.

Kortnummer lagras inte utöver vad som är nödvändigt för att säkerställa effektiv hantering av problem med debitering, avbokning av reservationer och kredit. Det är inte möjligt för oss att se hela ditt kortnummer i något av våra system.

Om du väljer kort som betalningsmetod kommer betalningsinformation och kortinformation delas med vår kortbetalningsleverantör, Klarna. Betalnings- och kortinformation används bara för att göra en betalning.

För att göra det ännu enklare när du handlar kan du välja att lagra din kortinformation säkert vid utcheckningen. Vår betalningspartner, Klarna, lagrar sedan kortet i sina säkra system så att du kan köpa igenom det. Vi lagrar inte din kortinformation utöver att vi hänvisar till den med en identifierare. Senare köp på det lagrade kortet är enkla att göra, så det är viktigt att du loggar ut från ditt kundkonto när du har slutfört transaktionen, eller se till att obehöriga inte har tillgång till den enhet du använder. Du ansvarar för att du inte delar ditt användarnamn och lösenord med andra.

Fakturainformation lagras också i Klarnas säkra lösning. Om du väljer en faktura som betalningsmetod lagras ditt personnummer säkert hos Klarna så att en kreditkontroll kan genomföras.

Informationen du tillhandahåller för online-betalning kommer endast att kopplas till ditt kundkonto. Informationen lagras i enlighet med gällande lagar. Syftet är att du inte behöver ange din betalningsinformation varje gång du gör ett köp hos oss.

Klarna är certifierad enligt kortföretagens striktaste bestämmelser, PCI-nivå 1.

Kakor (cookies)
Cookies är små textfiler som lagras på din enhet när du laddar ner en webbsida. Dessa används bland annat. för att förbättra din användarupplevelse och komma ihåg vem du är så att du förblir inloggad.

Syftet med cookies är att förse webbshoppen med grundläggande funktioner som sessionhantering, analys, personalisering och marknadsföring.

Första parts cookies krävs för att webbplatsen ska fungera.

Tredjepartscookies används för analys, marknadsföring och personalisering av webbplatsen.

Utan användning av cookies fungerar inte vår webbplats. .

Hur man undviker kakor
Om du vill undvika användning av cookies kan du ställa in din webbläsare att inte acceptera dem. Se webbläsarens hjälpsidor för inställningar. Observera att om du väljer att utesluta cookies fungerar inte några av funktionerna på webbplatsen.

Online statistik
Vi samlar in oidentifierad besökareinformation på lundhags.com. Syftet med detta är att sammanställa statistik som vi använder för att förbättra och vidareutveckla informationen på webbplatsen. Exempel på vad statistiken svarar på är hur många som besöker olika sidor, hur länge besöket varar, vilka webbplatser användarna kommer från och vilka webbläsare som används.

Informationen behandlas i avidentifierad och aggregerad form. Med oidentifierad menas att vi inte kan spåra informationen vi samlar tillbaka till den enskilda användaren. Vi samlar in hela IP-adressen, men IP-adressen identifieras så att endast de tre första grupperna i adressen används för att generera statistik. Det vill säga om IP-adressen t.ex. består av siffrorna 195.159.103.82, används endast 195.159.103.xx. Dessutom behandlas IP-adresserna på den aggregerade nivån, det vill säga all data slås samman till en grupp och behandlas inte individuellt.

Vi använder analysverktyget Google Analytics på vår webbplats.

Anpassning
För att ge dig en relevant och god upplevelse i vår onlinebutik använder vi vissa funktioner och system för att anpassa innehållet så att det passar dig och dina intressen.

marknadsföring
Vi skickar ut nyhetsbrev cirka 1-3 gånger per månad. månad via e-post, något beroende på säsong. För att vi ska kunna skicka e-post måste du registrera en e-postadress. MailChimp är databehandlaren för nyhetsbrevet. E-postadressen lagras i en separat databas, delas inte med andra och raderas när du avbokar ditt prenumeration. E-postadressen raderas också om vi får feedback om att den inte är aktiv.

Grunden för e-postmarknadsföring är samtycke.

Vi vill att vår marknadsföring ska vara relevant och värdefull för dig hela tiden, så att ditt innehåll ofta skräddarsys för dig. Vi samarbetar med utvalda systemleverantörer för att få en bra lösning relaterad till e-postsändningar.

Vi och våra dotterbolag spårar annonser för att veta vilka annonser du har sett online och vilka produkter du har sett hos oss. Med detta kan vi anpassa butiken efter dina intressen och visa dig relevanta produkter vid nästa tillfälle.

Marknadschefen har det dagliga ansvaret för Brav Norway AS: s behandling av personuppgifter relaterade till marknadsföring, analys och personalisering.

Personuppgifter för tredje parter
Brav Norway AS kommer aldrig att dela, sälja, överföra eller på annat sätt avslöja din personliga information på något annat sätt än som beskrivs i vår integritetspolicy. Det enda undantaget från detta är om vi är juridiskt bundna eller ger ditt specifika samtycke. Partners får endast tillgång till informationen om detta är nödvändigt för att utföra tjänster för Brav Norway AS. I sådana fall ingås databehandlingsavtal för att säkerställa informationssäkerhet, dessutom beslutar Brav Norway AS hur informationen ska behandlas.

Ändringar av uttalandet
Om vi ​​gör några ändringar i detta integritetsförklaring kommer vi att lägga upp den reviderade versionen här med ett uppdaterat revideringsdatum (se längst ner på sidan). Vi uppmuntrar dig att granska uttalandet regelbundet. Om stora förändringar görs som väsentligt förändrar vår integritetspraxis, kan vi också meddela dig på andra sätt som via e-post.

Kontakta
Om du har några frågor om personlig information kan du kontakta Brav Norway AS: s sekretessombudsmann via e-post.

Om du vill att vi ska ta bort din information, eller om du vill att din personliga information ska lagras av Brav Norway AS, vänligen kontakta oss via e-post.

Postadress:

Lundhags / Brav Norway AS, Blåswixvegen 5, 2624 Lillehammer

Notera korrespondensen med "GDPR".

 

Sekretessförklaringen ändrades senast: 23.08.2019